Omgeving

23013741Onze camping ligt tegen de bosrand en via het bos loopt u in 1,5 km naar het centrum van Hoenderloo. Hier vindt u onder andere de muziektent en IJs van Co, dat in de verre omgeving bekend is om het lekker ijs.

In Hoenderloo bevindt zich één van de entrees van Het Nationale Park de Hoge Veluwe met zandverstuivingen, bossen, heidevelden, witte fietsen (gratis na betalen van entreeprijs) en het Krӧller-Müller museum.

Fietsliefhebbers kunnen een route over de Veluwe uit stippelen aan de hand van het ANWB fietsennetwerk, ook wel knooppuntennetwerk genoemd.

Misschien wilt u ook winkelen, bezienswaardigheden bekijken of (pret)parken bezoeken.

Ook in dat geval is Hoenderloo een prachtige uitvalbasis, immers binnen een straal van circa 25 km. kun je uitstekend winkelen in Apeldoorn met het grote overdekte winkelcentrum De Oranjerie, Arnhem of Ede of ga in Apeldoorn naar De Apenheul, Paleis Het Looof ga je naar het familiepretpark Koningin Juliana Toren. In Arnhem bevinden zich Het Openlucht Museum en dierentuin Burgers Zoo en wat dacht je van een bezoekje aan de oude Hanzesteden Zutphen of Deventer. Iets verder weg, doch de afstand is goed te overbruggen, kun je naar Ouwehands dierenpark in Rhenen op De Grebbeberg, vergeet dan ook niet een bezoek te brengen aan het ereveld van oorlogsslachtoffers op deze berg, hetgeen een diepe indruk zal achterlaten.

 

Reageren is niet mogelijk